limon kek

Bu limon tart Fransız televizyon Show Yann esinlenilmiştir " Qui sera le prochain büyük pastanecisi ". Makes 4 porsiyon, Turuncu Jelly : - 100 gr portakal suyu - 100 gr şeker - 2 gr pektin haşlayın 5 dakika portakal suyu için şeker ve pektin. Soğumasını bekleyin.




Şekerli Shortcrust Pasta : - 100 gr un - 55 gr tereyağı - 35 gr şeker - 15 gr öğütülmüş badem - 15 gr yumurta - 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi - 1/2 çay kaşığı tuz


Büyük bir kapta un, tereyağı, şeker, zemin badem ve tuzu karıştırın. Sonra yumurta ve limon kabuğu rendesi ilave edin. Hızlı yoğurun buzdolabında bir kase ve rezerv en az 1 saat şekil.

Sonra kalın 2 ~ 3 mm dışarı rulo. Hamur ile koni kalıpları (04/12 cm) Kapak ve yaklaşık 10 dakika önceden ısıtılmış fırında koyun.

Limon Lor : - 2 tam yumurta - 120 gr limon suyu - 90 gr şeker - 90 gr tereyağı - 1/2 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi



Bir tencerede, şeker, yumurta, limon suyu ve limon kabuğu rendesini toplamak. Cook 82 ° C / 180 ° F ulaşana kadar. Sonra karışımı elemek ve ulaştığında 40 ° C / 104 ° F tereyağı ekleyin ve bir el blender ile karıştırın. Tamamen soğuk kadar buzdolabında saklıdır.


Limon Crème Légère : - 75 gr limon lor (yukarıdaki adım bakınız) - 100 gr soğuk krem o doruklarına kıvamına gelinceye kadar çırpın krem, daha sonra limon lor 75 gr içine özenle katlayın. Buzdolabında Rezerv.





İtalyan Beze : - 30 gr yumurta beyazı - 60 gr şeker - 20 gr su




Bir İtalyan beze yapın. Bu hemen sert yumurta-beyaz yenerek tüm zamanla ince bir dere içinde 121 ° C / 250 ° F sonra dökün ulaşıncaya kadar küçük bir tencerede su ile yumurta-beyaz, arada yemek şekeri çırpın. Oda sıcaklığına ulaşana kadar dayak tutun.

Montaj : - Bir sünger kek yumuşak kısmı - Opaline halkalar yarısı daha sonra, limon lor ile koniler doldurmaklimon krem légère .





Koni sivri ucunda opal yüzük yerleştirin. Bir pasta çanta yardımı ile plaka üzerinde biraz daha krem ​​Légère düzenlemek. Sonra kabuk bazı İtalyan beze.

Bazı sünger kek ve portakal jöle ile süsleyin. Kahverengi bir oksijen kaynağı ile beze unutmayın. Hemen Serve, tadını çıkarın!
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...