Karamela belirli bir zayıflığı vardır. Krema, şeker, yağ ve vanilya nispeten basit bir karışımı gibi görünüyordu çünkü etrafta Annem yokken bir genç yapmaya çalışırdım. Şimdi bu fikri bir ebeveynim erimiş şeker ile uğraşırken benim herhangi bir ara gerçekten korkutucu...
Her neyse. Çok kötüydü. Çocukken iyi bir karamel gitmemiş. Taffy de denedim, ama hep aynı sonucu aldım; bir şey zor ve korkutucu karamela gibi tadı vardı. O yaşta ne kadar önemli sıcaklık kontrol anlamamıştım veya kristalizasyon önleme şeker yapmak için yapıldı.
O zamandan beri biraz daha iyi kazanılmış ettik ve önkoşul şeker termometre satın almış. Bir sürü yapım onları dışarı tahmin çalışmaları gerektiği herkes bu karamela deneyen bir de, kendi olduğunu düşündürmektedir.
Çoğunlukla onlar çünkü lezzetli yumuşak ve chewy, kolayca sarın temiz, düzgün parçalara kesmek için yeterince sert henüz bu benim en sevdiğim karamela vardır. En iyisi, onlar 'olduğum zamanlarda yaptığım hiçbir şey karamel gibi' bir çocuk vardır.
Değil kadar mütevazı'nın Fleur de Sel Caramels:
60-70 büyük karamel * yapar
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı krema (%40 en az süt yağ kullandığım)
1 su bardağı hafif Mısır şurubu
1/2 çay kaşığı tuz
5 çorba kaşığı tereyağı tuzsuz
1 çay kaşığı vanilya özü
1 çay kaşığı fleur de sel (veya gri/füme deniz tuzu tercih ettiğiniz buysa)
9 x 9 kek tava tereyağı sürdüm hafifçe parşömen ile hat ve bir kenara koyun.
(Bunun için ben yapışmaz kullanın) bir ağır sos tavada orta ateşte şeker, Mısır şurubu, tuz ve krema bir fincan birleştirin. Bir silikon spatula veya tahta kaşıkla sürekli karıştırarak, karışım kaynamaya getir. Bu biraz zaman alacak. Isıyı ayartmıştı olmayın, bu tarifi sabır gerektirir.
Karışım kaynar bir kere krem kalan bir fincan içinde yavaş bir damlama karamel karışımı hoş değil ve kaynatın kesintisiz devam eden ekleyin.
Orta-düşük ısı azaltmak ve olmadan karıştırarak 5-6 dakika kaynamaya sağlar.
Tereyağı bir çorba kaşığı, teker teker her eridikten sonra karıştırarak ekleyin. Sizin şeker termometre klip ve karışımı sadece 250 ° F (firma top sahne) ara sıra karıştırarak hits kadar orta-düşük ateşte kaynamaya sağlar. Bu yaklaşık 30-40 dakika sürecek, sıcaklık çok hızlı tırmanma Eğer sonuna kadar düşük ısı azaltmak gerekebilir. Aynı şekilde, eğer 40 dakika ile 250 ° F vurursan değil ısı biraz arttırmak isteyebilirsiniz.
Bir kez doğru sıcaklık vurmadım, hızla ısı çıkarın. Hazırlanan tavaya dökün ve çay kaşığı vanilya içinde karıştırın. Bardak gibi herhangi bir kristalizasyon önlemek için tava kazımak yok sadece ne tava içinde kalması için clings sağlar. Erimiş karamel yemek dikkatli bir tel raf ayarlayın. ve oda sıcaklığına kadar soğumasını bekleyin.
Bunlar kabaca bir hafta veya iki için sarılmış ve bir hava sıkı konteyner içinde tutmalı.
* Not: olabilir var bir çift iken bu tarifi (kadar birkaç kez kendim yaptım) bir tek dizi-in bu karamel yapmak için rahat bir havası vardır kadar iki katına tavsiye etmem bu yüzden ısı ve pişirme süreleri, küçük ayarlamalar gerektiriyor.
(Ayrıca, yorum bu yazı için bu caramels için ek ipuçları vardır, bu yüzden onları kontrol)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder