Kruvasan, Türkçe ay çöreği, hilal açması anlamına gelen Fransız mutfağına özel bir açma türüdür. Fransa kökenli, hilal şeklinde olan bir yiyecektir. Genellikle dışı hamur, içi ise çikolata kaplıdır. Kat kattır. Sadece tereyağıyla yapıldığı için açma ile farkı büyüktür. Özellikle yanında kahve ile yenilir.
Malzemeler:
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 çay bardağı süt
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 1 paket margarin
- 1 yumurta
- alabildiği kadar un
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
İç Malzemesi:
200 beyaz peynir,maydanoz
Üzeri İçin:
Yumurta sarısı
Yapılışı:
Su, süt, yoğurt,sıvı yağ, yaş maya,yumurta,tuz,şeker karıştırılıp Kararınca unu ekleyip hamur hazırlanır.Hamurdan on eşit parça ayrılıp her parça merdane ile fazla büyütmeden açın.Açılan parçalara margarin sürüp iki yanını katlayıp tekrar margarin sürün.Bohça gibi katlayıp biraz dinlendirin. Hamuru açıp yağlayın katlayın.Tekrar her parçayı fazla büyütmeden açın.Açılan her parçadan dört eşit parça (üçgen parçalar) kesin.Geniş kısmına hazırlanan içten koyup sigara böreği sarar gibi sarın.İki yanından tutup hafif ay çöreği gibi kıvırıp yağlanmış tepsiye aralıklı dizin.Biraz dinlendirin.Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:
Yorum Gönder