Mahlepli Tuzlu Kurabiye

Mahlep İdrisağacı olarak da bilinen kısa boylu bir çalıdır.  kışın yaprağını döken ufak bir ağaçtır. Kurutulan meyveleri baharat (Mahlep) olarak kullanılır.
Yetiştirildiği Yerler : Vatanı Avrupa ve Batı Asya’dır. Türkiye de ise Tokat, Niksar, Zile, Amasya, Çorum ve Mardin gibi dağ yamaçlarında, kalkerli arazide rastlanır.
Kullanıldığı Yerler :  Özellikle hamur işi pastalara kendine has hoş bir koku vermektedir. Meyvelerin içindeki sert kabuklu tohumlar, yaygın biçimde baharat olarak kullanıldığı gibi ayrıca kuvvet verici, balgam ve idrar söktürücü ilaç ve afrodizyak olarak da değerlendirilir.

Malzemesi
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 küçük paket margarin
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörekotu susam
  • Alabildiği kadar un
Yapılışı:
Yoğurt, margarin.sıvı yağ mahlep. şeker, tuz hepsini karıştırın. Alabildiği kadar un ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.İstediğiniz şekli verin.Yağlanmış tepsiye yerleştirin.Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu  ve susamla süsleyin.170 derecede  pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun

İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...