vişne reçeli tarifi

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime mutlu sağlıklı günler  dileyerek sevgilerimi gönderiyorum. bugün sizlerle vişne reçelinin tarifini paylaşmak istiyorum.denemek isteyenler için buyrun bakalım vişne reçeli tarifimize:


malzemler:
1 kilo vişne
1 kilo tozşeker
3-4 tane küçük limon tuzu
1/2 çay bardağı su
vişneler ayıklanır ,yıkanır ve çekirdekleri çıkarılır.derin bir kabın içine alınan vişnenin üzerine tozşeker eklenir ve bir gece bu şeklide bekletilir.
bir gece bekleyen şekerli vişne tencereye alınır.üzerine yarım çay bardağı su eklenerek ocakta kaynatılır.reçel kaynamaya başlayınca 5 dakika sonra vişneneler bir süzgeç yardımıyla tabağa alınır.
vişnesiz şerbet koyulaşana kadar kaynatılır.sonra tekrar vişneler ilave edilir.limontuzuda eklendikten sonra 2-3 dakika daha kaynatılan reçel ocaktan alınır.sıcakken kavanozlara doldurulur ve ağzı kapatılır.


NOT:vişnelerin kaynarken alınıp tekrar eklenmesinin sebebi çok kaynayınca vişnelerin kararıyor olması.
reçelin kıvamını anlamak için ocaktan almadan bir kaseye 1 yemek kaşığı reçeli alın ve soğumasını bekleyin.kıvamına göre kaynamasını ayarlayabilirsiniz.
afiyet olsun.


İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...