kuşbaşılı pide tarifi








Malzemeler
hamuru icin malzemeler

  • 2su bardak ılık sūt
  • 1 su bardak ılık su
  • 1 tane yas maya
  • Tuz
  • 1 su bardak aycicek yağ
  • Aldigi kadar un
  • 2 tane yumurts beyazi  (( sarisini krnarina dürmek icin ayirin))

ic harci icin malzemer

  • 5 tane domates
  • Bir demet maydanoz
  • 4 tane kuru sogan
  • 4 tane sivri biber
  • 2 diş sarimsak
  • 1 kilo sūt danasi eti
  • Pul biber kara biber
  • Tuz
  • 2 yemek kadik aci biber salcasi
  • 2 yemek kadik domates salcasi

Hazirlanişi

  • İLk Önce hamurumuzu yugurup mayalanmaya birakalim.
  • Domatesin kabugunu soyup rendeleyin.
  • Sogani soyup rendeleyin..
  • Biberi incecik dograyin.
  • Maydanozu ayiklayip incecik doğrayin
  • Domates suyunu cekince salça ve baharatlarini katip kariştirin kisik hateşte pişirin 
  • Mayalanmiş hamurdan bezeler çikartipmerdane ile acinharciniz ilik yada soguk olsun daha kolay yaparsiniz eşit şekilde yayip kenarlarini iç kisma dogru kapatin 
  • Ayirmiş oldugunuz yumurta sarisini kenarina firca ile sürün 
  • 175 derece firinda pişirin afiyetler olsun
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...