tavuklu şehriye pilavı

tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve mutlu sağlıklı bir gün diliyorum.her gününüz sağlıklı ,mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle şık sunumlu güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım tarifimize:


malzemeler:
1 kase kuşbaşı doğranmış tavuk
1 su bardağı arpa şehriye
1 su bardağı yıldız şehriye
1 paket tavuk bulyon
sıvıyağ,tuz
doğramış tavuk tavada sıvıyağla beraber sotelenir.etler yumuşayınca tuz ilave edilir ve kavrulur.kavrulan et ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
tencerede sıvıyağla beraber  şehriye kavrulur.tavuk bulyonda eklenerek şehriyeler kahverengi oluncaya kadar kavrulur.(bulyon eklendiği zaman tuz kullanılmaz)
kavrulan şehriyeye 3 su bardağı sıcak su eklenir ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
15 dakika dinlenen pilav karıştırılır.kalıbın altına tavuk etleri konur ve üzerine şehriye pilavı konulur.kaşıkla hafif bastırarak kalıbın şeklini alması sağlanır.
servis yapılırken ters çevrilir.
afiyet olsun.


İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...