tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar ve hayırlı cumalar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu huzurlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir börek tarifi paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.
malzemeler:
1 kilo yufka
1 kase haşhaş
1 kase sıvıyağ
1 çay bardağı soda
2-3 tane haşlanmış patetes
tuz,karabiber,pulbiber
haşlanmış patetes rendelenir ve içine tuz,karabiber,pulbiber eklenerek karıştırılır.
1 kase haşhaş ,soda ve sıvıyağ kaşıkla karıştırılır.
1 tane yufka düz bir zemine serilir.üzerine sıvıyağlı haşhaş sürülür.yukanın yan tarı katlanır.katlanan yufkanın üzerine tekrar haşhaşlı harç tan sürülür.yufkanın diğer kısmıda katlanır ve harç sürülür.yufkanın yan tarafıda gözleme yapar gibi haşhaşlı harç sürülür.
(gözleme katlar gibi)
kare halıne gelen yufkanın ucuna patetesli harç serilir ve rulo sarılır.dilimlenerek tepsiye dizilir.üzerine tekrar haşhaşlı harç sürülür.ve 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
malzemeler:
1 kilo yufka
1 kase haşhaş
1 kase sıvıyağ
1 çay bardağı soda
2-3 tane haşlanmış patetes
tuz,karabiber,pulbiber
haşlanmış patetes rendelenir ve içine tuz,karabiber,pulbiber eklenerek karıştırılır.
1 kase haşhaş ,soda ve sıvıyağ kaşıkla karıştırılır.
1 tane yufka düz bir zemine serilir.üzerine sıvıyağlı haşhaş sürülür.yukanın yan tarı katlanır.katlanan yufkanın üzerine tekrar haşhaşlı harç tan sürülür.yufkanın diğer kısmıda katlanır ve harç sürülür.yufkanın yan tarafıda gözleme yapar gibi haşhaşlı harç sürülür.
(gözleme katlar gibi)
kare halıne gelen yufkanın ucuna patetesli harç serilir ve rulo sarılır.dilimlenerek tepsiye dizilir.üzerine tekrar haşhaşlı harç sürülür.ve 180 derece fırında pişirilir.
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder