malzemeler
- 1 kilo un
- 1 tane yas maya 40 gramlik
- 2 cay kasik tuz
- 4 yemek kasik zeytin yag
- 500 ml ilik süt
sosu icin malzeme
- 250 gram domates rendelenmis
- 1 dis sarimsak
- 2 tane kuru sogan
- 2 yemek kasik ay cicek yag
- 1 tatli kasik tuz
- 1 yemek kasik domates salcasi
5-6 yemek kasik su
üzeri ne malzeme
- rendelenmis kasar peyniri
- mantar ben konserve kullandim taze varsa cok daha güzel olur
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersinde ilk önce hamurumuzu yuguruyoruz.
- Mayalanmasi icin yarim saat üzeri kapali bir sekilde dinlenmeye birakiyoruz.
- Mutfak robotunda sos malzemerini kiyin salca ,kiyilmis domates ve diyer tüm malzemeleri birlikde sivi bir kivam elde ede ceksiniz.
- Kasarinizi rendeleyin .
- Konserve mantar kullandi ilk önce sudan gecirtip suyunu yok edin.
- 3 tepsi firin tepsisi pizza cikiyor bu hamurdan .
- Üc tane yumak edin .
- Tepsinizi yaglayip hamueu acin elinizle .
- Sosunuzdan hertarafina kasikla döküp sürün .
- Kasari sepileyin ve üzerine mantarlari siralayin .
- 175 derece firinda pisirin.
- Benim firinim cok güzel pisiriyor bu yüzden hic firinimin yüksek ayarini kullanmama gerek kalmiyor.
- Gecenlerde bir arkadasimda pogaca yaptik altini pisirse üzerini pisirmiyor 200 derecede bile cok yavas ve zahmetli ugras verici firin kapagini acinca sicaklik normalde yüze vurur malesef ancak hafif bir isi disariya cikiyordu.
- Kendi firiniza göre ayarlayin her firin ayni isida ayni sicakligi vermeye bilir.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder