malzemeler
- 1,5 litre süt
- 13 çorba kaşığı irmik
- 1 su bardak hindistan cevizi
- 13 çorba kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 çorba kaşığı tereyağı veya margarin
- 1 tane rendelenmis portakal kabuğu
- 1 portakalin suyu
- 3-4 tane kivi
- 2 paket hazir pasta kirizi renk jel
- Süt, portakal suyunu , irmik ve toz şekeri bir tencereye alın.
- Kaynayıp, kıvamı koyulaşıncaya kadar, orta ateşte pişirin.
- Kaynayınca, altını kısıp, margarin, portakal kabuğu ve vanilyayı ekleyin. Yaklaşık 5 dakika daha, yeniden fokurdayana kadar, karıştırarak pişirmeye devam edin. Sonra ocaktan alın.
- Kelepceli kalip veya bir orta boy bor cam icersine sıcakken servis kabınıza dökün
- Kalibi önceden suya tutup islatirsaniz tatlinizda yapışmayacaktır.
- Üzerini düzeltin.
- Üzerine arim saat kakar sonra kivilari incecik dilimleyip siralayin
- Tarifi üzerinde yaziyor suda kaynatip patda jelini üzerine dökün kirmizi renk (torten gus)
- Soğuyunca servise hazir yaklasik 4-5 saat soguk bir yerde üzeri kapali dinlensin.
- Bu tatliyi komsum Meliha ablam yapip bana getirdi .
Afiyet Olsun.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder