Kaymaklı süt helvası



Kaymaklı süt helvası
Malzemeler;

3 su bardağı süt
1 su bardağı un
150 gr kaymak veya tereyağ
3 su bardağı şeker
1 paket vanilya 

Yapılışı;
Kaymağımızı tencerede eritelim (ateşimiz çok kısık olmalı) unumuzu ilave edip yavaş yavaş kavuralım. Güzel bir un kokusu çıktığında ateşten indirelim. Sütümüzü kaynatalım. İçerisine vanilyamızı ve şekerimizi ekleyelim şekerimiz eridiğinde  kavurduğumuz unun üzerine dökelim sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyelim. Tenceremizi ateşin üzerine koyalım. Helvamız kendini topladığında tencereye yapışmadığında ateşten indirp servis tabaklarına alalım afiyetle yiyelim.
Kaymaklı süt helvasının şifası;

01. Anne sütünü artırır.
02. Kuvvet verir, enerji sağlar.
03. Erkek sağlığına faydalıdır.
04. Kilo almaya yardımcı olur.
Bu Yazıyı Sosyal Ağlarda Paylaş :

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Tüm Hakları Saklıdır - YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan yazılar, yorum yazıları veya haberlerin tüm hakları börekyapiyorum sitesi'ne aittir. Kaynak gösterilse dahi hiçbiri özel izin alınmadan kullanılamaz.
2014 Gizemli Börek ve Tatlı Tarifleri...