Patates çorbası
Malzemeler;
3–4 adet orta boy patates
50 gr un
30 gr tereyağı
1 su bardağı süt
1 adet soğan
Yeteri kadar su ( 4–5 su bardağı)
Az tuz, az karabiber, az kırmızı pul biber
Yapılışı;
Patatesleri soyduktan sonra irice kesip 4–5 bardak su içerisinde pişirelim. Soğanımızı çok ince doğrayıp ayrı bir kapta tereyağımız ile kısık ateşte hafif hafif kavuralım soğanlar pembeleşmeye başladığında unumuzu katıp yine birlikte kavuralım. Un kokusu çıkınca 1 bardak sütü azar azar kavrulmuş una döküp iyice karıştıralım. Bu karışımı pişmiş patateslerin üzerine döküp el blenderi ile iyice ezip çorba kıvamına gelince tuzunu, karabiberini ekleyip ateşten indirelim Servis yaparken üzerine tereyağında kızdırılmış pul biber döküp afiyetle yiyelim.
Patates çorbasının şifası;
1.Kandaki şeker miktarını düşürür.
2.Mide rahatsızlığı olanlar için patatesin ezmesi, çorbası, salatası birebir şifadır. Özellikle mide ülseri olanların vazgeçilmez yemeğidir.
3.Sabahları hiçbir şey yemeden içilen bir kâse çorba bağırsak solucanları olanlara faydalıdır.
4.Kansere karşı koruyucudur.(Özellikle kolon kanserine)
5.Sigara ve alkolün verdiği zararları aza indirmeye yardımcı olur.(Sabahları ve akşam yatarken bir kâse içmek gerekir.)
6.Karaciğer şişliğini giderir (Yalnız bir müddet çorba içilmeye devam edilir.)
7.İdrara çıkmayı kolaylaştırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder