malzemeler
- 200 gr kaymak
- 125 gram yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tutam toz seker
- 2 yemek kasik margarin
- 2 tane yumurta ((sarisi üzerine sürülecek
- 1,5 paket kabartma tozu ((bir bucuk paket kabartma tozu ))
- 1 çay kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- üzerine cörek otu
ic malzemesi
- yarim cay bardak rendelenmis kasar
- 350 gram beyaz peynir
- maydanoz
hazirlanisi
- Derin bir kabin icersinde kaymak ,yogurt ay cicek yag ve yumurtanin beyazini iyice bir cirpin.
- Unu kabartma tozunuzu ,seker ,tuz ve margarini icersine ilave edin.
- Unu yavas yavas ekleyip hamurunuzu yugurun elinize yapismayi birakan deyince.
- Hamurunuzu nekadar güzel iyi yugurursaniz pogacaniz okadar güzel olur.
- Hamurumuzu yumusak bir hamur yuguralim.
- Ben kasari incecik dilimledim rendelerseniz cok güzel olur
- Beyaz peynir ve kasari iyice karistirin maydanozuda ayiklayip yikadikdan sonra icersine incecik dograyin.
- Hamurda esit sekilde ceviz büyüklügünde bezeler kopartip bezeler yapin.
- Avuc icinde acin ic harcinizda koyup acik olan kismini kapatip avcunuzda yuvarlarsanin alt kismida kapanacaktir.
- Ayirmis oldugunuz yumurtanin sarisini üzerine sürün cörek otunu serpistirim önceden isitilmis firinda pisirin.
- 175 derecede üzerleri nar gibi olunca cicartin .
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder