malzemeler
- 1,5 su bardak yogurt
- 1 su bardak aycicek yag
- 2 tane yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 2 cay kasik tuz
- aldigi kadar un
- 1 tatli kasik kadar sirke
- 4 tane orta boy patates
- 200 gram böreklik peynir
- 1 ,5 cay kasik pul biber
- maydanaoz
- 3 yemek kasik kadar aycicek yag
hazirlanisi
- Ilk önce 4 tane patatesinizi haslayip kabugunu soyup ezin bir catal yardimi ile.
- icersine peynir maydanoz,pul biber ve yag koyup karistirin.
- Unu nuzu elekle eleyin ilk önce un haric diyer malzemeyi güzelce karistirin .
- Unu yavas yavas hem icersine ilave edin hamur yugurma kabina bir tarafdanda yugurun hamurunuzu.
- Yumusak bir hamur elde edin.
- 15 dakika kadr hamurunuz dinlensin.
- hamurunuzu 2 parcaya bölüp .Tezgahin üzerinde acin merdaneyle ve bardakla kesin.
- 1 er yemek kasik patatesli ic harcinizdan koyup hamuru kapatin bir catal yardimi ile kenarilarini bastirarak kapatin.
- üzerine yumurta sürün susam ve cörek otunu serpistirip 175 derecede pisirin afiyetler olsun.
İçerik http://borekyapiyorum.blogspot.com/ adresine Aittir...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder